dimecres, 22 de maig del 2013

ELS NENS DE WERT

Das Kabinet des Dr. Caligari. / Robert Wiene (1920)
EL GABINET DEL DR. CALIGARI, perdó, del ministre d'Educació del Regne d'Espanya, per fi ha trobat la fórmula magistral per espanyolitzar els escolars catalans una vegada per sempre. El secret consisteix que el Govern de Mas -que són tots els catalans- pagui l'escolarització a la privada dels 1.000 nens que, segons els comptes del Dr. Wert, no poden accedir a més hores de castellà a la primària pública bàsicament perquè les famílies dels altres 799.000 ho consideren innecessari (estrany fenomen) des de fa com a mínim tres dècades.

Amb aquesta finalitat, el sempre enginyós Dr. Wert proveirà un fons de 5 milions d'euros (830 milions de les antigues pessetes), res, la xocolata del lloro, per garantir el dret d'aquests 1.000 nens a "ser espanyols". El cost (830.000 euros per nen) s'avançarà primer a les escoles privades que els hauran d'obrir les portes i després es restarà de les transferències ordinàries de l'Estat a la Generalitat. Així que, s'hi posin com s'hi posin el president, la consellera Rigau i Catalunya sencera, la Lomce es complirà sí o sí.

El Govern de Mas deixarà d'ingressar 5 milions d'euros susceptibles de ser emprats amb altres finalitats (com ara per al menjador escolar dels nens de famílies amb tots els membres a l'atur), però reduirà el dèficit sí o sí en 5 milions d'euros. Si no en tens, no te'ls gastes, així de fàcil. Si, al contrari, tapa el forat amb 5 milions més de dèficit, tampoc no li anirà malament, en aquest cas, al president Rajoy per ajustar el sudoku de la flexiasimetria autonòmica. Amb els barons, cal anar amb compte, que tan aviat posen com treuen rei. Així que com més despesa, menys flexi. I, en fi, els 5 milions estovaran aquestes escoles privades que també s'entossudeixen amb això de la immersió. En aquests temps, a qui poden destorbar 5 milions d'euros i 1.000 alumnes més a canvi d'unes hores més de la llengua comuna, que a més la sap tothom? I si per ventura creixés la demanda, no problem: paga Mas (o sigui, els catalans).

Vet aquí com se les ha de compondre el Dr. Wert perquè aquests catalans, com a catalans que són, volen ser catalans. I si calgués anar plegant veles, que Déu no ho vulgui, hauria de semblar tot el contrari, i, si pot ser, que els dolgui força (als catalans, per descomptat).


David González. La Vanguardia 21/05/2013



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada