divendres, 28 de setembre del 2012

APUNTS (43)



RESOLUCIÓ DEL PARLAMENT DE CATALUNYA, 27 DE SETEMBRE 2012

"1. El Parlament de Catalunya expressa el seu reconeixement i es felicita per l'enorme èxit aconseguit a la massiva manifestació del passat 11 de setembre pels carrers de Barcelona, sota el lema 'Catalunya, nou estat d'Europa'.

Votació: 85 vots a favor (CiU, ICV-EUiA, ERC, SI i Laporta), 21 en contra (PPC i C's) i 25 abstencions (PSC)

"2. El Parlament de Catalunya constata que al llarg d'aquests darrers trenta anys, una part molt important del catalanisme s'ha compromès a fons amb la transformació de l'estat espanyol per poder-hi encaixar sense haver de renunciar a les nostres legítimes aspiracions nacionals, a la nostra voluntat d'autogovern i a la nostra continuïtat com a nació. Però els intents d'encaix de Catalunya a l'estat espanyol i les seves reiterades respostes són avui una via sense recorregut, Catalunya ha d'iniciar una nova etapa basada en el dret a decidir.

Votació: 84 vots a favor (CiU, ICV-EUiA, ERC, SI i Laporta), 21 en contra (PPC i C's) i 26 abstencions (PSC)

"3. És per tot això que el Parlament expressa la necessitat que Catalunya faci el seu propi camí, constatant la necessitat que el poble català pugui decidir lliurement i democràticament el seu futur col·lectiu per tal de garantir el progrés social, el desenvolupament econòmic, l'enfortiment democràtic i el foment de la cultura i la llengua pròpies.

Votació: 84 vots a favor (CiU, ICV-EUiA, ERC, SI i Laporta), 21 en contra (PPC i C's) i 26 abstencions (PSC)

"4. El Parlament insta el govern de la Generalitat, i les forces polítiques i els agents socials i econòmics, a impulsar el màxim consens possible per tal de portar a terme aquest procés democràtic i el full de ruta consegüent, amb diàleg amb la comunitat internacional, la Unió Europea i el govern espanyol, per tal que la ciutadania de Catalunya pugui determinar en un marc de plena llibertat, respecte al pluralisme, foment del debat i la convivència democràtica i sense coaccions de cap mena.

Votació: 84 vots a favor (CiU, ICV-EUiA, ERC, SI i Laporta), 21 en contra (PPC i C's) i 26 abstencions (PSC)

"5. El Parlament de Catalunya constata la necessitat que el poble de Catalunya pugui determinar lliurement i democràticament el seu futur col·lectiu, i insta el govern a fer una consulta prioritàriament dins la propera legislatura."

Votacions: 84 vots a favor (CiU, ICV-EUiA, ERC, SI, Laporta i Maragall), 21 en contra (PPC i C's) i 25 abstencions (PSC)








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada